10 Haziran 2017 Cumartesi

ORMAN MEYVELİ FİT GÜLLAÇ

Ramazanın meşhur tatlısı güllaçı hem fitleştirip hem de daha lezzetli hale getirmeye ne dersiniz 😉
Porsiyona dikkat! Bir porsiyon güllaç yaklaşık 250 kaloridir 😱
Bu yüzden her zaman olmasa da arada iftardan 1.5-2 saat sonra tüketilebilir😌

ORMAN MEYVELİ GÜLLAÇ
• 1 kase doğranmış kırmızı meyveler (çilek, kiraz, vişne, karadut)
• 6 yaprak güllaç
• 1 lt süt
• yarım bardak şeker


Yapılışı
✏ Bir tencerede süt ve şeker kaynatılır.
✏ Süt ılık hale gelince güllaç yaprakları tek tek ıslatılır ve büyük borcam tepsiye yerleştirilir.
✏ İkinci kattan sonra doğradığımız kırmızı meyveler ilave edilir.
✏ İki kat daha güllaç koyulur.
✏ Daha sonra yine meyveler koyulur.
✏ Son kalan güllaçlar da ıslatıp koyulur.
✏ Kalan süt güllacın üzerine dökülür.
✏ Soğuması için buzdolabına kaldırılır.
✏ Soğuyunca üzeri süslenip servis edilir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder