11 Eylül 2016 Pazar

Bayrama Özel "Tarçınlı Bademli Armut Tatlısı"

Sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram diliyorum 🎉
Bayram olması bol şerbetli hamurlu tatlılar yemek için bahaneniz olmasın. Yiyecekseniz de miktarını abartmamaya özen gösterin😌
Yine de ben sizlere hem sağlıklı hem az kalorili hem de tatlı ihtiyacınızı rahatlıkla gideren hafif tatlıları tercih etmenizi öneriyorum💁 Ben bu bayram hazır mevsimindeyken "Armut Tatlısı" yaptım🍐 Lezzeti şahane oldu😋 Bence siz de mutlaka denemelisiniz 😉
"Tarçınlı Bademli Armut Tatlısı"
✏ 3 adet armut
✏ 100 gr kabuksuz tuzsuz badem
✏ 2 yemek kaşığı pekmez
✏ 5-6 karanfil
✏ 1 çay kaşığı tarçın
✏ 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Armutları yıkayın kabukları soymadan 2 cm kalınlığında dilimleyin.
Pişirme işlemini actifry da yaptım ama isterseniz siz ocakta da armutları pişirebilirsiniz. Önce 5 dk az yağda bademleri kavuruyoruz. Daha sonra armut dilimleri pekmez karanfil ve tarçını ilave edip 15 dk pişiyoruz. Ve hazıırr💁 Armutları servis tabağına alın yanına 1 top dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Gelelim armutun faydalarınaaa
🍐 Armutun lif içeriği yüksektir. Bu sayede midede tokluk hissi oluşturur.
🍐 Sindirimi kolaylaştırır.
🍐 A vitamini, C vitamini ve potasyum bakımından zengindir.
🍐 Ayrıca günde büyük bir armut yiyerek günlük K vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
🍐 İçeriğindeki antioksidanlardan dolayı kansere karşı koruyucu özelliği bulunur.
🍐 Armut kalbi korur. Amerikan Kalp Derneği’nin belirttiğine göre günde bir armut yiyerek felç riskini yarı yarıya azaltmak mümkündür.
🍐 Tip 2 diyabet riskini düşürür.
🍐 Anne adayları ya da emziren anneler için önemli olan folik asit bakımından armut önemli bir kaynaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder