8 Kasım 2016 Salı
Geleneksel Lezzet İNCİR UYUTMASI
İncirin sütü mayalamasıyla oluşan incir uyutması, üç malzemeden oluşan son derece pratik bir tatlı. Bu geleneksel lezzet ülkemizin birçok yöresinde biliniyor.
Bu tatlının en önemli özelliği şeker kullanılmaması. Şekersiz diye az tatlı olduğunu düşünmeyin. Tatlılık sıralamasında en üstlerde yer alan meyvelerden biri olan incir yeterli tadı sağlıyor. Yine de şekersiz ve meyveli olduğu için “hafif tatlı” kategorisine girebilecek, bir başka deyişle daha az suçlulukla yenebilecek bir tatlı bu.
Geleneksel tatlılarımızdan olan bu hafif ve lezzetli sütlü tatlı "İncir Uyutması" nı siz de evlerinizde pratik şekilde yapıp rahatlıkla tüketilebilirsiniz. 😉
Gelelim tarifine ✏
🍈 2,5 su bardağı süt
🍈 7 adet kuru incir (yaklaşık 150 gram)
🍈 5 tane ceviz
✏Kuru incirleri yıkayın, birkaç dakika suda bekletin. Saplarını kesip, incirin geri kalanını küçük zar şeklinde doğrayın.
✏Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına kadar ısıtın. (Serçe parmağınızı süte batırdığınızda ılıktan sıcağa doğru olacak ama elinizi yakmayacak.) O sıcaklığa geldiğinde ocağın altını kapatın.
✏Isınmış sütün içine incirleri ekleyin ve incirleri rondodan geçirin. İncir parçası kalmamasına dikkat edin.
✏Tatlıyı kuplara paylaştırın. Her bir kupun üzerine ceviz koyun.
✏Kupları bir tepsiye yerleştirip üzerine streç film geçirin. Üzerine de bir mutfak örtüsü kapatıp, tatlıyı üç saat oda ısısında da ısısında mayalandırın.
✏Tatlı mayalandıktan sonra buzdolabına alın ve buzdolabında saklayın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder