Seveni kadar sevmeyeni de çok olan bir sebze 👉 "KEREVİZ"
Kerevizin besin değeri yüksek olduğundan dolayı vücuda birçok fayda sağlamakta ve hastalıklar üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. Kerevizin hem sapı hem yaprakları aynı besleyici değerdir. Kereviz çiğ olarak tüketileceği gibi pişirilerek de tüketilebilir.
Kerevizin salatası da en az yemeği kadar lezzetli olur. Ama ben bu sefer kerevizin salatasını değil de yemeğini yapmayı tercih ettim. Bildiğimiz kereviz yemeği değil biraz farklı vee çook lezzetli 😋
"Portakallı Kereviz" tarifi zeytinyağlı kereviz tariflerinden bir parça farklı, biraz daha aromalı, hafif mayhoş ve sulu sulu, bol C vitaminli. Kışa yakışacak, mikroplara kalkan olacak kadar etkili💪
Malzemeler
✏ 1 orta boy soğan
✏ 1 adet havuç
✏ 2 adet kereviz
✏ 3 yemek kaşığı zeytinyağı
✏ 2 adet portakal suyu
✏ tuz
Yapılışı
1- Soğan küp şeklinde doğranır. Zeytinyağında biraz kavrulur.
2- Halka şeklinde doğranmış havuç ilave edilir.
3- Küp şeklinde doğranmış kerevizler de ilave edilir birkaç dakika kavrulur.
4- Portakal suyu ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir.
5- Ilık servis edilir. Afiyet Olsun.. 😊
Peki nedir kerevizin faydaları?
💛 A ve K vitaminleri yönünden oldukça zengindir.
💛 B, C vitaminlerini, fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir.
💛 Açlığı bastırarak tokluk hissi oluşturur.
💛 Vücutta fazla suyu dışarı atmayı kolaylaştırır.
💛 Kanı temizler.
💛 Cilt sorunlarına özellikle sivilcelere iyi gelir.
💛 Uykusuzluğa iyi gelir.
💛 Sinirleri yatıştırır.
💛 Güçlü bir antioksidandır.
💛 Sindirimi düzenler.
💛 Göz sağlığını korur.
💛 Çok iyi potasyum ve demir kaynağıdır.
💛 Vücutta oluşabilecek ağrıları hafifletir.
💛 İdrar söktürücüdür.
💛 Anne sütünü artırıcı özelliği vardır.
💛 Kilo kontrolünde yardımcıdır.
🌟 Ve sıkı durun: Doğru yöntemlerle pişirildiğinde 100 gramı sadece 16 kalori içerir 👍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder