5 Aralık 2016 Pazartesi

Tepsi tepsi yapılır: ZENCEFİLLİ PEKMEZLİ KURABİYE


Tepsi tepsi yapacağınız enfes bi tarifle karşınızdayım 💁
"Zencefilli Pekmezli Kurabiye"
Çocukların bayıla bayıla yiyeceği bu harika şekersiz ve sağlıklı kurabiyeyi emzikliler ve kilo problemi olmayanlar da rahatlıkla tüketebilirler. Yanında 1 bardak sütle 🍼 🍪 müthiş besleyici bir ara öğün olur 😋
Gelelim tarife👇

Malzemeler

🍪 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

🍪 1/2 su bardağı pekmez

🍪 1 adet yumurta

🍪 2 su bardağı tam buğday unu

🍪 1 paket kabartma tozu

🍪 1/2 çay kaşığı toz zencefil

🍪 1/2 çay kaşığı tarçın


Yapılışı

✏ Oda sıcaklığındaki tereyağını pekmezle beraber 3-4 dakika çırpın.

✏ Yumurtayı da karışıma ilave edin ve 1 dakika daha çırpın.

✏ Bir kasenin içinde bütün kuru malzemeleri eleyerek hazırlayın.

✏ Elediğiniz kuru malzemeleri tereyağı ve pekmezi çırparak kabarttığınız kaba yavaş yavaş ekleyin. Ve karıştırın.

✏ Hamur kıvamına gelen harcı streç filme sarın ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

✏ Fırını 165 dereceye ayarlayın.

✏ Dinlenen hamurdan parçalar kopartarak avuç içinizle yuvarlayın.

✏ Yuvarladığınız kurabiye harcını fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.

✏ Fırında 15 dakika kadar pişirin ve soğuyunca servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

2 yorum: