24 Ocak 2017 Salı

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği SALEP

Soğuk kış günlerinde kim sevmez ki salep içmeyi 😌 Orkide çiçeklerinin köklerinden elde edilen toz, sütle kaynatıldıktan sonra salep olarak karşımıza çıkıyor. Dumanı tüterken tarçınla birleştiğinde de en sevdiğim tatlardan oluyor 😋 Güzel tadının yanında bağırsak hareketlerini artırmaya yardımcıdır. Tabii ki içeriğindeki şekeri düşündüğümüzde kontrollü tüketmekte fayda var ✋
Salep, tarçın eklenerek tüketildiğinde ise kan şekerinin dengelenmesini yardımcı olur ve daha uzun süre tokluk sağlar 😉
Dikkat ❗ 1 bardak salep yaklaşık 200 kalori 😱
❕Kışın azalan hareketler ve buna bağlı metabolizmanın yavaşlamasını da düşünecek olursak 😏 porsiyona dikkat etmekte fayda var👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder