Prebiyotik ve probiyotiği ilk defa duyanlar olabilir. İkisini birbirine karıştırmamak lazım✋ Sağlığımız söz konusu olduğunda probiyotikler de, prebiyotikler de son derece mühim sağlık belirleyicileri❕
Probiyotiklerden daha önceki paylaşımımda bahsetmiştim. Kısaca hatırlatacak olursak 👉Bağırsaklarımızda yaşayan ve bizimle birlikte ortak bir biyolojik hayat süren canlılar.
Peki bu PREBİYOTİK de ne?!
Prebiyotik gıdalar probiyotik bakterilerin hoşlandığı, bağırsaklarımızın dost ve arkadaş bildiği besinler.
Bağırsak fonksiyonlarını düzenlemede, hazmı iyileştirme ve gıdalardan azami faydayı temin etmede de çok etkililer 💪
Eğer siz de “daha fazla probiyotik gücüm olsun” istiyorsanız daha çok prebiyotik besin tüketin. Bunu yapmazsanız bağırsaklarınızdaki dost bakteriler yani probiyotikler yeteri hızda çoğalamazlar. Hatta aç kalıp azalırlar.
Prebiyotik besinlere gelince listenin en başına yer elması, pırasa ve bamyayı yazın☝
Probiyotikten zengin besinlerin en başında ise doğal ev yoğurdu ve kefir gelir. 🍚
Fotoğrafta görülen ev yoğurdu gibi probiyotik, yer elması gibi prebiyotik birleşince de ortaya bomba gibi bağırsak dostu ikili çıkar 💥
Yer Elması hakkında kısa bir bilgi verecek olursak 👇
⭐ Potasyum deposudur. Bu özelliğiyle yorgunluğa, sinire ve halsizliğe iyi gelir.
⭐ Yüksek oranda lif içerir.
⭐ Kansızlığa iyi gelir.
⭐ İçerisinde yüksek oranda inülin bulunan yer elması bedeni güçlendirir. Bedeni güçlendirirken kan şekerini yükseltmediği için şeker hastalarına tavsiye edilir.
Yer elmasını çok sevmiyorsanız benim yaptığım gibi yer elmasını rendeleyip yoğurtlu salatasını yapabilirsiniz 👍 Emin olun içerisinde yer elması olduğunu bile anlamayacaksınız 😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder