30 Mart 2017 Perşembe
Kandil Simitinin Tahtına Aday: MISIR UNLU TUZLU KURABİYE
Herkese hayırlı kandiller 🙏
Bugüne özel yapılan kandil simiti niyetine ben de daha az kalorili, sağlıklı ve herkesin rahatlıkla yiyebileceği Glutensiz Mısır Unlu Tuzlu Kurabiye yaptım. Çokça yağlı, bol kalorili olan kandil simitine alternatif 👍 Ben çok sevdim 💛 Eğer siz de çayın yanına şöyle tuzlu bişeyler olsa diyorsanız Mısır Unlu Tuzlu Kurabiye tarifimi mutlaka deneyin 😉
Malzemeler
✔ 1 yumurta (sarısı içine akı üstüne)
✔ 1,5 su bardağı mısır unu
✔ 75 gr tereyağı
✔ 1 yemek kaşığı limon suyu
✔ 3-4 yemek kaşığı süt
✔ Yarım çay kaşığı tuz
✔ Yarım çay kaşığı karbonat
✔ Çörek otu - susam
Yapılışı
1- Büyük bir kaseye oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı, mısır unu, karbonat, tuz ve limon suyu ilave edilir. Yoğurulur.
2- Hamurun toparlanması için süt ilave edilir.
3- Rulo şekli verilip streç filme sarılır. Buzdolabında 10-15 dk bekletilir.
4- Merdaneyle yarım cm kalınlığında açılır. Bardakla kesilir.
5- Üstü yumurta akına batırılır. Susam veya çörek otu üzerine serpilir.
6- Önceden ısıtılmış 180°C lik fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.
7- Ve servise hazır! Afiyet olsun.. :)
Püf Noktası: Kurabiyelerin gevrek kalması için üstü açık bir kapta muhafaza ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder