22 Ağustos 2016 Pazartesi

EV YAPIMI FISTIK EZMESİ

Hem lezzetli, hem sağlıklı, sporcu ve veganların vazgeçilmez yiyeceği fıstık ezmesini şekersiz ve katkısız olarak evde yapmak ister misiniz 🙋
✏200 gr tuzsuz fıstık
✏2 yemek kaşığı pekmez
✏1 yemek kaşığı tahin
✏kıvamına göre biraz süt
Önce tuzsuz fıstıkları tavada biraz kavuruyoruz. Daha sonra kavrulan fıstıkları, pekmezi ve tahini rondodan geçiriyoruz. (Pürüzsüz kıvam alana kadar -Yaklaşık 4-5 dk-) Tahin ve pekmez yerine bal da kullanabilirsiniz. Eğer çok katı olduysa biraz süt ekleyebiliriz. Ve servise hazır 💁
❗ Unutmayalım fıstık ezmesinde porsiyon kontrolü önemli.
Günde 2 tatlı kaşığını geçmeyelim 😌
Gelelim fıstık ezmesinin faydalarınaa👌
Fıstık ezmesinin  hem gençlere hem yaşlılara birçok faydası bulunmaktadır.
✨Protein bakımından zengin olmasının yanında doymamış yağ bakımından da zengindir.
✨İçeriğindeki doymamış yağlar sayesinde kalp hastalıklarını engeller.
✨Lif bakımından zengin bir besindir ve bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlar.
✨Uzun süre tok kalmayı sağlar.
✨Ani tatlı krizlerini önler.
✨Fıstık ezmesini uyumadan önce protein içerikli bir besinle tüketerek vücudunuz açısından yararlı olan yağlarla birlikte sindirimini yavaşlatarak kas kaybını engelleyebilirsiniz. 👍
İsterseniz benim yaptığım gibi ara öğünlerinizde #wasa arasına fıstık ezmesi sürebilir meyvelerle renklendirebilirsiniz 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder